Mladostašice zaustavljene u 1/16 Challenge Cup-a

Odbojkašice Mladosti izgubile su u uzvratnoj utakmici 1/16 CEV Challenge Cup-a. Nakon gubitka od 3-0 u regularnom dijelu susreta (14, 22, 18) Švicarke su bile bolje i u zlatnom setu kojeg su dobile rezultatom 15-10.

Iako su u prvoj utakmici ostvarile lijepu prednost pred uzvrat u Zagrebu odbojkašice Mladosti danas jednostavno nisu odigrale jednu od svojih partija na koje smo ove sezone naviknuli gledati u Domu odbojke. Gošće su od samog početka uz veliku želju i borbenost pokazale kako se nisu došle predati.

U prvom setu već na početku stvaraju razliku koju do kraja samo održavaju. U drugom setu iako to možda krajnji rezultat ne govori, odbojkašice Sm'Aesch Pfeffingena relativno mirno ga osvajaju. I onda dolazi treći set u kojem pri rezultatu od 0-3 naše djevojke povezuju nekoliko poena u nizu i na semaforu je ubrzo bilo 11-5 i svi u dvorani su konačno očekivali pravu Mladost. No, tad opet dolazi do pada u igri što Švicarke koriste i serijom od 20-7 osvajaju i treći set rezultatom 25-18.

Nakon tri odigrana seta ušli smo u lutriju 'zlatnog seta' koji se igra do 15 poena. Opet ga gošće odlično otvaraju i uglavnom održavaju razliku te ga na koncu osvajaju rezultatom 15-10.

Nažalost gubitkom ovog seta odbojkašice trenera Ivaniševića moraju se oprostiti od daljnjih nastupa u europskim natjecanjima. Istina, posljednjih dana najviše posla imala je doktorska služba jer gotovo cijela ekipa bila je pod virozom ali svejedno ostaje gorak okus jer se čini da je ova ekipa mogla puno više nego je danas prikazala na terenu.

Međutim, vremena za tugovanje nema. Mladostašice već 20.01.2018. nastavljaju s domaćim natjecanjima u Superligi te ubrzo nakon toga i u finalu Kupa Hrvatske.

Kontakt info

HAOK Mladost
Adresa sjedišta:
Jarunska cesta 5, Zagreb
e-mail:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Tel: +385 1 3011 460
Fax: +385 1 3012 663