Društvene mreže:
 
    Facebook Instagram Twitter Youtube    

Partneri:

Poveznice:

Natjecanja:
KUP CEV-A - seniori
KUP CEV-A - seniorke
MEVZA - seniorke
MEVZA - seniori
SUPERLIGA - seniorke
SUPERLIGA - seniori
1. LIGA - seniorke
1. B LIGA - seniorke
2. LIGA - seniori
NATJECANJA ZOS-A
 
VIJESTI  
 
 
30 GODINA OD OSVAJANJA LIGE PRVAKINJA!
30 GODINA OD OSVAJANJA LIGE PRVAKINJA!

U proljeće 1991. odbojkašice Mladosti postale su prvakinje Europe! 

Prošlo je već trideset godina od ovog najvećeg uspjeha u povijesti hrvatske ženske klupske odbojke! 

Kako vrijeme leti...

No, taj rezultat bio je samo početak jedne ere koja nam je donesla tri finala Lige prvakinja (1991., 1992. i 1994.), a potom i tri europska srebra reprezentacije (1995., 1997. i 1999.).

Bio je to uz gradnju Doma odbojke, još jedan veliki projekt predsjednika kluba, gospodina Nevena Baraća. Ekipa domaćih djevojaka pojačala se s velikim ruskim zvijezdama: Irinom Kirilovom, Jelenom Čebukinom i Valentinom Makovjeckaja. Dirigent ekipe je bio jedan od najvećih odbojkaških trenera svih vremena: gospodin Nikolai Karpolj s pomoćnikom Ivicom Jelićem.

U Zagreb su Ira, Čiba i Valja stigle kao aktualne svjetske prvakinje iz 1990. ali i kao aktualne olimpijske pobjednice iz Seula 1988.

Te sezone 1990/91, Mladost je dominirala Ligom prvakinja, a nakon što je zagrebački klub prihvatio domaćinstvo Final Foura, bilo je jasno da Karpolj i djevojke jurišaju na naslov.

Velik posao napravljen je u polufinalu protiv talijanskih prvakinja Olimpije Teodore iz Ravenne, da bi nakon toga u finalu s 3-0 bile pobijeđene odbojkašice ruske Uraločke, braniteljice naslova.

Veliko slavlje moglo je početi.

Irina Kirillova, Jelena Čebukina, Marija Anzulović, Sergeja Lorber, Tanja Bilbija, Danijela Bilbija, Slavica Kuzmanić, Snježana Ušić, Mirjana Jelovčić, Melina Draganić Nikolovski, Valentina Makovjeckaja, Snježana Karlo (Mijić) i Barbara Ružić (Jelić) - HVALA na lijepim trenucima ponosa i slave!

20. 4. 2021.
 
     
 
izjava o privatnosti zadnja promjena: 20. ožujka 2024., 14,43
 
Ovo web-sjedište može koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Više možete pročitati ovdje. Razumijem